Trouwring links of rechts?

Heb je er al over nagedacht aan welke hand je de trouwring gaat dragen? Ik leg je in dit artikel uit of je een trouwring links of rechts moet dragen. Denk hier goed over na, want als het goed is zit dat stukje goud (met hopelijk een mooie diamant) de komende jaren in voor- en tegenspoed aan je ringvinger.

Ik heb zelf veel ervaring als trouwringenspecialist en stel mijn klanten altijd de vraag “Aan welke hand gaan jullie de trouwring dragen?”Het is best een ingewikkeld dingetje. Je kunt namelijk gewoon voor de makkelijkste weg kiezen en de vinger nemen waar je altijd ringen draagt. Alleen spelen er bij trouwen nogal wat regels mee. Zo kan je geloofsovertuiging namelijk bepalen aan welke hand de ring gedragen moet worden.  Ben je een Nederlandse met een katholieke overtuiging? Hoppa dan mag je ring aan de linkerhand. Ben je overtuigd protestants dan mag de ring aan je rechterhand.

De geloofsovertuiging bepaald of je e trouwring links of rechts draagt.

Ik heb zelf veel ervaring als trouwringenspecialist en stel mijn klanten altijd de vraag “Aan welke hand gaan jullie de trouwring dragen?”Het is best een ingewikkeld dingetje.

De makkelijkste weg is natuurlijk de ring dragen aan de vinger die jij het prettigst vindt. Maar zo makkelijk is het niet. Er spelen namelijk veel -vaak onbekende – regels mee. Zoals je geloofsovertuiging en ook daarbij zijn er weer tientallen verschillende uitzonderingen te vinden.

Ben je een Nederlandse/Nederlander met een katholieke geloofsovertuiging? Dan mag de ring aan de linkerhand. Ben je overtuigd protestants dan gaat de ring aan de ringvinger van je rechterhand.

Trouwring links of rechts

We zijn er nog niet, want misschien heb je wel Spaanse roots en je bent Katholiek opgevoed? Dan gaat de ring naar rechts. Ben je echter Catalaans en Katholiek dan gaat de ring weer naar links. Allemaal heel ingewikkeld dus en gelukkig nog niet door de Europese Unie genormaliseerd zoals bananen, komkommers en stofzuigers.

Wat als je nu geen geloofsovertuiging hebt?

De kans dat je geen geloofsovertuiging hebt is in Nederland best wel groot. Dan bepaald je natuurlijk zelf aan welke hand je de ring draagt.Mijn advies is dan is om de trouwring te dragen aan de hand die je niet bent.

Dus ben jij rechtshandig dan draag de ring links. Ben je linkshandig dan draag je de trouwring rechts. De reden is eigenlijk heel simpel.

Ben je rechtshandig dan doe je bijna alles met je rechterhand. De kans dat je de trouwring beschadigd is dan veel groter. bovendien is je rechterhand gespierder. Ben je linkshandig dan is dat natuurlijk ook zo. Alleen is mijn ervaring dat bij linkshandige mensen de rechterhand vaak beter is ontwikkeld dan de linkerhand van een rechtshandige. Nu ben ik geen dokter en ben ik niet afgestudeerd in dit onderwerp maar het viel mij wel op in de 20 jaar dat ik trouwringen verkoop.

Wat wil ik hiermee duidelijk maken, een ring van links naar rechts of andersom verplaatsen lijkt heel eenvoudig maar is het niet. Want tussen je handen zit vaak toch wel 2 of 3 maten verschil in vingerdikte. Het is dus wel iets om even goed over na te denken.

Oefen het trouwringen passen voor de trouwerij

Ga oefenen met het omdoen van je trouwring. Op de trouwdag zelf ben je super nerveus. Dus als je er niet mee geoefend hebt (ja, vooral jullie mannen) dan wordt je al snel nog nerveuzer en zenuwachtiger. Dat kan zorgen voor stress die je niet nodig hebt op je mooiste dag. Oefen dus een paar keer, je weet dan ook gelijk of ring goed past.

Heb je last van zweethanden? Dan zweten je handen op de mooiste dag meer dan ooit. Zorg dan dat je ergens een zakdoek hebt verstopt zodat je je handen subtiel kunt afdrogen.